دکترای فقه سیاسی کرایش روابط بین الملل جامعة المصطفی العالمیة
چکیده
اینکه اصل در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی با توجه به فقه سیاسی جنگ است یا صلح دو نظریۀ مطرح است 1- اصالت جنگ، 2- اصالت صلح، با توجه به مجموع بحثها پیرامون جنگ و صلح و روشن شدن ادلهی طرفداران جنگ و صلح و نقد نظریهی جنگ، به این نتیجه رسیدیم که اصل در روابط سیاست خارجی دولت اسلامی با دول غیر اسلامی صلح و همزیستی مسالمت آمیز است نه جنگ و منازعه. در عین حال باید دقت کرد که مراد از صلح، صلح عزت مدار است، نه هر صلحی و به هر بهای که شد. و جواز جهاد ابتدایی نیز در اسلام ملازم با اصل بودن جنگ نیست زیرا جایگاه جهاد ابتدایی در اسلام، جهاد با محاربان است و محارب تنها کسانی نیستند که به کیان، جان و مال مسلمانان چشم طمع داشته باشند، بلکه مصداق مهمتر محارب کسانی هستند که قصد براندازی دین و ایمان مسلمانان را داشته باشند. دقت بیشتر اینکه اصل اولی بر صلح باشد یا جنگ، این تنها در مرحلۀ نظریه و تئوری خواهد بود امّا در مرحلۀ عمل هیچکدام به عنوان اصلی ثابت نبوده، بلکه در مرحلۀ عمل منافع و مصالح اسلام و امّت اسلامی تعیین کننده جنگ و صلح خواهد بود.
فصیحی, محمد حسن . (1400). بررسی فقهی اصل جنگ و صلح، در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی (با رویگرد فقه سیاسی). افق های نو در فقه سیاسی, 9(1), 95-118.
MLA
فصیحی, محمد حسن . "بررسی فقهی اصل جنگ و صلح، در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی (با رویگرد فقه سیاسی)", افق های نو در فقه سیاسی, 9, 1, 1400, 95-118.
HARVARD
فصیحی, محمد حسن. (1400). 'بررسی فقهی اصل جنگ و صلح، در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی (با رویگرد فقه سیاسی)', افق های نو در فقه سیاسی, 9(1), pp. 95-118.
CHICAGO
محمد حسن فصیحی, "بررسی فقهی اصل جنگ و صلح، در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی (با رویگرد فقه سیاسی)," افق های نو در فقه سیاسی, 9 1 (1400): 95-118,
VANCOUVER
فصیحی, محمد حسن. بررسی فقهی اصل جنگ و صلح، در روابط دولت اسلامی با دول غیر اسلامی (با رویگرد فقه سیاسی). افق های نو در فقه سیاسی, 1400; 9(1): 95-118.